Щоб підтримувати рівень цукру в крові в потрібному діапазоні, застосовують також метод підрахунку хлібних одиниць. За цим методом ви контролюєте спожиті вуглеводи:
Порадьтеся зі своїм лікарем або дієтологом, щоб дізнатися, скільки вуглеводів вам можна їсти щодня та під час кожного прийому їжі.
Потрібно стежити за кількістю вуглеводів під час кожного прийому їжі та перекусу.
Щоб спростити підрахунок потрібного вам вмісту вуглеводів в добовому раціоні при цукровому діабеті, існує поняття «хлібна одиниця» (ХО).
Добова потреба дорослої людини у вуглеводах складає приблизно 18-25 ХО.
Читайте також статті по темі:
Цукор, діабет та ваше харчування
Цукор та цукровий діабет: що потрібно знати
Які продукти допоможуть контролювати діабет
Складіть свій план здорового харчування при цукровому діабеті: 5 кроків
Також ви можете дізнатись: