1. Home
  2. Блог
  3. Метод підрахунку хлібних одиниць

Метод підрахунку хлібних одиниць

titleImage

Щоб підтримувати рівень цукру в крові в потрібному діапазоні, застосовують також метод підрахунку хлібних одиниць. За цим методом ви контролюєте спожиті вуглеводи: 

  1. обраховуєте кількість вуглеводів, які з’їдаєте;
  2. контролюєте, щоб з’їдене не перевищувало вашу допустиму норму;
  3. регулюєте дозу ліків або інсуліну відповідно.

titleImage

Порадьтеся зі своїм лікарем або дієтологом, щоб дізнатися, скільки вуглеводів вам можна їсти щодня та під час кожного прийому їжі. 

Потрібно стежити за кількістю вуглеводів під час кожного прийому їжі та перекусу.

Щоб спростити підрахунок потрібного вам вмісту вуглеводів в добовому раціоні при цукровому діабеті, існує поняття «хлібна одиниця» (ХО). 

Добова потреба дорослої людини у вуглеводах складає приблизно 18-25 ХО.

titleImage

Також ви можете дізнатись: