1. Home
  2. Блог
  3. Що я маю знати про натрій, калій та сіль?

Що я маю знати про натрій, калій та сіль?

Як ми вже наголошували, споживання солі не впливає на пряму на рівень глюкози крові, ала може мати інші негативні наслідки, про які варто пам'ятати, особливо якщо в вас цукровий діабет.

titleImage

Є декілька ключових фактів, які потрібно знати для збереження свого здоров'я

ПРО СІЛЬ, НАТРІЙ І КАЛІЙ
  • Натрій є однією з найважливіших поживних речовин, необхідних для підтримки об’єму плазми, кислотно-лужного балансу, передачі нервових імпульсів і нормальної функції клітин.
  • Надлишок натрію пов’язаний з несприятливими наслідками для здоров’я, включаючи підвищений кров’яний тиск.
  • Основні чинники споживання натрію в їжу залежать від культурного контексту та харчових звичок населення.
  • Натрій зустрічається в природі в різних харчових продуктах, таких як молоко, м’ясо, молюски і ракоподібні. Часто натрій зустрічається у великих кількостях в технологічно оброблених харчових продуктах, таких як хліб, технологічно оброблене м’ясо та закуски, а також в приправах (наприклад, в соєвому соусі, рибному соусі).
  • Натрій також міститься в глутаматі натрію, який використовується як харчова добавка у багатьох частинах земної кулі.
  • Калій є важливою поживною речовиною, необхідною для підтримки загального об’єму рідини організму, кислотного та електролітного балансу та нормальної функції клітин.
  • Калій зазвичай міститься в різних нерафінованих продуктах, особливо фруктах і овочах.
  • Збільшення споживання калію знижує систолічний і діастолічний артеріальний тиск у дорослих.