М’ясо і риба не містять взагалі вуглеводів. Вони не беруть участь при розрахунку хлібних одиниць. В одному яйці вуглеводів близько 0.2 г. Їх значення також не враховується, оскільки не має істотного значення.
Однак вуглеводи можуть міститись в соусі до страви, приправах тощо.
Тому рахуємо наступним чином:
1 ХО =
7 ст. ложок м’яса, риби, бобових (гороху, квасолі, сочевиці). Якщо ви зможете з’їсти більше 7 ст. ложок цих продуктів – додавайте 1 ХО.
Облік необхідний при особливих способах приготування:
Коли у м’ясний фарш додається рис, хліб або використовуються сухарі чи борошно для паніровки, потрібно враховувати ХО додаткових інгредієнтів.